TML 4. HELL OF A RIDE

22.11.2021

Joo, 9 kuukautta on kulunut siitä, kun meikäläistä kannettiin pihalta sänkyyn ja käskettiin syödä, käydä pesulla ja levätä.

Joo joo, kassi oli kuitenkin vielä täynnä juomia, ja niin bileet saivat aika traagisen lopun.


1.5 viikkoa olin niin pihalla, että en edes muistanut, millä dösällä pääsen Munkkivuoresta Itä-Pasilaan.

Kun paukut loppuivat, mä luulin, että kaikki muu loppuu myös, mutta se olikin ainoastaan mun oman pikku pääni keksintö. 27.01.2021 osallistuin elämäni ekaan etäryhmään, siis toipumis myönteiseen sellaiseen. Siitä tämä trippi alkoi: kävi niin hyvä flaksi, että tapasin heti alussa ihan huippuluokan vertaisia.


He tekivät sen minulle lempeällä tavalla selväksi, ettei se avun saanti olekaan ihan itsestäänselvää. Me sanottiin yhdessä siinä ryhmässä, että toipuminen on minun velvollisuuteni, ja duuni kun on narkkarille aika uppoava lause.


Olen saanut tavata niin upeita ja mahtavia, AITOJA ihmisiä, että alan taas uskoa tämän elämän olevan kannattavaa elää. Se tuo ja vie, se antaa ja ottaa... mutta raittiina se muuttuu myös hitaasti siedettäväksi.


Sitten, kun pahin on todella vihdoin ohi, saa se parhaimmillaan jopa surullisen ihmisen hymyilemään. Mä luulin aina, että ainoa oikea sisältö elämään on duuni ja päihteet. En jaksanut välittää omista perustarpeista, enkä oikeastaan muidenkaan ihmisten. Olen aina tykännyt eläimistä enemmän kuin ihmisistä, mutta aika näyttää.


Sain alussa onneksi niin loistavaa kantoapua, että meikäläisenkin maailmankatsomus alkoi mullistua... ja niin se joku kipinä on syttynyt.

Kun rupeaa oikeasti tykkäämään itsestään edes vähän, on niin paljon helpompaa hyväksyä muutkin sellaisina, kuin he ovat.

Olen oppinut rakastamaan, jakamaan ja antamaan sitä hyvää, mitä olen itsekin saanut... ja niin homma jatkuu.


Tehkää tekin ne tarvittavat muutokset. Jos teillä on toivoa, antakaa sitä myös muille, älkääkä kantako niitä tuskia siinä omassa hiljaisuudessa. Olkaa rehellisiä, myötätuntoisia ja antakaa tarvittaessa anteeksi.


Ja jos oma halukkuus loppuu, pyytäkää apua.

Don't quit!


~ Julle ~