AJANKOHTAISTA

tietoa Kimalteen toiminnasta


Klik it!   - ryhmä päivänvaloon (16.4.2024)

Tarkalleen ottaen 5.3.24 oli se suuri päivä, kun mun kova työ palkittiin ja Klik it- ryhmä avasi ovensa haastatteluissa valituille korvaushoidon asiakkaille. 

Juttu on ennennäkemätön siksi, että se on minun kätteni työtä ja siksi, että se tehdään Stop Huumeille ry:n kanssa ja vieläpä hei Stopin tiloissa! 

Tällä hetkellä Klikin osallistujat ovat ainoat korvaushoitolaiset, jotka saavat käydä Stopissa, mutta jos minun tavoitteeseeni päästään, on ovet toivottavasti taas jonain päivänä auki kaikille muillekin, jotka haluaa ammentaa yhteisöstä voimaa päihteettömään elämään.

On ollut todella hienoa nähdä, kuinka omat suunnitelmat saa elämän ja alkaa toimia omillaan. Nyt ollaan pilottiryhmän puolivälissä - viimeistä ryhmäkertaa tullaan viettämään 6.6.24!


Kimalletta kuultu   Ehkäisevän päihdetyön verkoston blogissa ja tiedotteessa 

(16.11.2023)

7.11.23 toteutetussa Ehkäisevän päihdetyön viikon webinaarissa kuultiin Kimalteen kantaa mielenterveys- ja päihdepalveluiden nykyiseen tilanteeseen ja erityisesti naiserityisen asiakastyön tarpeeseen. Itse webinaari oli mahtava kokemus, ja sen seurauksena minua pyydettiin kirjoittamaan naisten erityistarpeista päidehuollossa EPV:n blogiin ja kommentoimaan tänään julkaistuun tiedotteeseen. Blogikirjoitukseni löytyy täältä ja tiedotteen pääset lukemaan, kun klikkaat tästä 

Vierailu EHKÄISEVÄN     PÄIHDETYÖN     viikolla      07.11.2023  (29.8.23)

Minut (ja tietty Kimalle!) on kutsuttu vieraaksi tämän vuoden (-23) marraskuussa järjestettävälle ehkäisevän päihdetyön viikolle. Oma vuoroni osuu tiistaille7.11.23, mutta itse tapahtuma kestää koko viikon 45!

Nähdään siis hei linjoilla!

Mulla on sellainen kutina, että marraskuussa tehdään historiaa <3

Ihanaa alkavaa syksyä teille toivoo,

Metta S. & Kimalle.fi

Porvoo, hoi!  (1.4.2023)

Hyvää huomenta ihmiset, ja ihanaa lauantaita <3

Asutko sä Porvoossa, vai tunnetko sieltä jonkun, joka saattaisi hyötyä kokemusasiantuntijan (minun) vastaanottotapaamisesta? Onko sun lähipiirissä joku, joka tuntuu haparoivan liian yksin siellä hämärän rajamailla ja kaipaavan tukea oman tien valinnassa... Vai oletko ehkä itse väsynyt tilanteeseen siellä oman päihdeongelmasi ristiaallokossa.

Jos näin, niin laita sähköpostia osoitteeseen metta@kimalle.fi tai ota puhelin käteen ja laita whatsappin kautta viestiä numeroon 0415805953


Tapaamiset ovan maksuttomia Porvoossa kirjoilla oleville, ja vastaanotto sijaitsee Näsin terveysaseman/päihdepolin tiloissa.

Ota yhteyttä, niin laitetaan pyörät pyörimään!

~ Metta S. & Kimalle.fi ~#vaikuttaminenonvoimaa   

ja #totuusvapauttaa (8.12.2022)

Kuten tämän aamun postauksissani (ig, fb) lupasin, taitaa aika nyt olla kypsä sille, että Kimalteesta ja minusta kirjoitetut artikkelit Apu-lehdessä, Kauneus ja terveys-lehden Alaston totuus-juttusarjassa ja Irti Huumeista ry:n Taite-julkaisussa nostettaisiin tänne, teidän luettavaksi.

Kimalteessa on siis tänään avattu uusi välilehti "Kimalle mediassa", jonne kerään kaikkea sitä materiaalia, jossa Kimalteen ääni, kokemus ja viesti näkyy, kuuluu ja vaikuttaa.

Hyviä lukuhetkiä teille toivoo,

Metta S. & @kimalle.fi


P.s. uutta juttua pukkaa taas vuodenvaihteen jälkeen :)


ETSITÄÄN KIRJOITTAJIA! (08.08.2021)


Kiinnostaisiko sua saada ikioma teksti Kimalteeseen, muiden kaltaistensa rinnalle ja luettavaksi?

Kimalle etsii siis tositarinoita, kokemuksia ja ajatuksenvirtaa, jotka tavalla tai toisella tuo esiin kaikkien meidän yksilöllisyyttä ja sitä voimaa, jota me ei välttämättä tunnisteta aina heti itsekään. Kimalteeseen avataan siis pian ihan uusi välilehti, joka on kokonaan teidän oma!

Onko sulla siis sanottavaa päihteistä, mielenterveydestä tai vaikka läheisen ihmisen kamppailuista? Siinä tapauksessa liity joukkoon, me etsitään just sua!


Ohjeet tulee tässä:


  • Tekstin pituuden saat valita ihan itse, mutta yläraja olisi hyvä pitää kahdessa ja puolessa liuskassa

  • Keksi tarinaan sopiva, hyvältä kuulostava otsikko tekstillesi

  • ... ja ikioma, itse keksitty nimimerkki. Kukaan ei julkaise omalla nimellä, joten mieti asiaa, ja keksi itsellesi taiteilijanimi!

  • Myöskään omakuvaa ei tarvita, mutta toiveena olisi, että nappaisit vaikka naapurin Pihlajasta sellaisen kuvan, joka puhuttelee just sinua. Kuva voi esittää ihan mitä vain, kunhan et itse ole tunnistettavissa siitä (tai kukaan muukaan)

  • Kaiken tämän (kirjoittamisen, ajatustyön ja luovien paussien) aikana olen täysin teidän käytettävissä: tavoitatte minut parhaiten joko FB:ssä (kimalle.fi), sähköpostilla (metta@kimalle.fi) tai Kimalteen yhteystiedot-välilehden Ota yhteyttyä -lomakkeella. Laita viestiä tulemaan samoin tein, niin tiedän, että haluat mukaan!

Olen valmiina auttamaan ja pallottelemaan idiksiä sun kanssa, jotta saadaan sekä sut että sun tarina mukaan Kimalteen toimintaan!


P.S Asuit sitten Helsingissä, Joensuussa tai vaikka Espanjan aurinkorannikolla olet erittäin tervetullut mukaan!

 LET'S MAKE THIS EPIC!

Täältä löydät Kimalteen ajankohtaisia uutisia ja muita juttuja, jotka liittyy sinuun, minuun ja kaikkiin muihinkin. Pidäthän siis silmät auki uuden varalta silloin, kun vierailet Kimalteen tiloissa !

Tavataanhan   Sanaskodissa! (29.10.2023)

Ihanaa päästä vihdoin kertomaan, että meikäläinen on Sanaskodin uusi kokemusasiantuntija! Ensimmäinen vierailuni toteutettiin perjantaina 27.10.2023 ja jatkossa minut tapaa paikan päältä aina muutaman viikon välein, seuraavia kertoja 24.11.23, 8.12.235.1.24 ja 2.2.24💟

Kun siis huomaat olevasi sellaisessa tilanteessa, että pidempiaikainen päihdekuntotus olisi paikallaan, kysy mahdollisuutta kuntoutua Siuntiossa! Vierailujeni ajankohtina olen koko päivän paikalla, vetämässä asiakkaille ryhmää ja tarjoamassa henkilökohtaisempaa keskutselua kahden kesken sitä toivoville. 

Pidetään yhdessä huoli siitä, että jokainen saisi hoitojaksostaan parhaan mahdolliset eväät ulkomaailmaan. 

Älä jää yksin <3


Ihanaa sunnuntaita teille toivoo,

Metta S. & Kimalle.fi


Vierailu Huumekulmassa (22.5.2023)

Onpa ihanaa, että materiaalia alkaa olla jo valittavaksi asti! Todella paljon on mahdollisuuksia Kimalteen ja minun saada meidän yhteinen ääni, kokemus ja ylipäätään kaikille kuuluva ihmisarvo muidenkin kansalaisten näkyville ja kuuluville. 

Tällä kertaa pääsin vieraaksi Huumekulma-nimiseen keskusteluohjelmaan, jossa haastattelijana toimi Mirka Vainikka! Seuraamalla tätä  https://www.kimalle.fi/kimalle-mediassa2/ linkkiä pääset suoraa reittiä Kimalle mediassa-välilehdelle, jossa on nyt katsottavissa haastattelun ensimmäinen osa.

Nähdään siis siellä, ja mikäli kiinnostuksesi heräsi ja tarvitset puhujaa, niin yhteystiedot löytyvät, kun klikkailet eteenpäin tätä https://www.kimalle.fi/yhteystiedot/ osoitetta pitkin kohti yhteystietoja.

Ihanaa maanantaita <3

Metta S. & Kimalle.fi

Päivityksiä yhteystietoihin (23.2.2023)

Koska Kimalle ja kokemusasiantuntijan hommat ylipäätään on lähteneet huimaan nousuun, tulette jatkossa tavoittamaan minut numerosta 0415805953. Tieto on tallennettu myös yhteystiedot-välilehdelle. 

Jos sulla on siis hommia, joissa tarvitsisit osaavaa puhujaa, vetäjää ryhmälle tms. niin tämä on se numero, johon sun kannattaa soittaa!

~ Metta S. & Kimalle.fi ~

UUSIA TUULIA TML-PUOLELLE (8.4 2022)

Sitten, kun se päivä koittaa, jona rohkaiset mielesi ja päätät kirjoittaa omista kokemuksistasi TML-blogiin, voit olla muhun yhteydessä whatsappin kautta numerosta 0456133039. Helppoa? No niin just! Nyt on hyvä aika ottaa yhteyttä, niin pistetään rattaat pyörimään ❤️ 

Onko sulla jokin keikka mielessä, johon Kimalteen panosta kaivataan? Sovitut puheenvuorot ja muut tulevat tapahtumat näkyvät muiden ajankohtaisten asioiden rinnalla!
Onko sulla jokin keikka mielessä, johon Kimalteen panosta kaivataan? Sovitut puheenvuorot ja muut tulevat tapahtumat näkyvät muiden ajankohtaisten asioiden rinnalla!

Kokemusasiantuntijan yksilövastaanotto  alkaa taas Porvoossa!

(29.10.2023)

Ja lisää siistejä juttuja putoilee <3 Jatkossa minut tapaa jälleen Porvoon päihdepalveluissa, Näsin terveysaseman tiloissa pitämässä kokemusasiantuntijan yksilövastaanottoa kyseisen hyvinvointialueen asiakkaille. 

Seuraavat tulossa olevat vastaanottopäpäivät ovat 20.11.23, 27.11.23 ja 7.12.23 joten kysy aikaa työntekijältäsi tai ota yhteys päihdepoliin ajan varaamiseksi.


Ihanaa päästä taas hommiin ja näkemään sekä vanhoja että uusia asiakkaita!

Nähdään siis Porvoossa, can't wait <3

Metta S. & Kimalle.fiTuliaisia Torstinpäivästä 27.02.2023 (16.5.23)

Heya, nyt on herkkua tarjolla! Kimalle mediassa- välilehdelle on lisätty uutta katsottavaa Torstinpäivän webinaarista viime helmikuulta. 

Jos sulla on suunnitteilla joku tilaisuus, johon tarvitset osaavaa puhujaa, niin ota äkkiä puhelin käteen ja klikkaa itsesi yhteystiedot-sivulle saadaksesi minuun yhteyden.


Toivottavasti tykkäätte <3

Metta S. & Kimalle.fi


Torstinpäivänä 27.2.2023 tapahtuu   (22.2.2023)

Irti Huumeista ry tarjoaa meille jälleen vuosittaisen Torsti Koskisen inspiroiman webinaarin ensi maanantaina 27.2.23 ja arvatkaas, kuka on kutsuttu puhumaan 🥳 Jos et ole itse silloin linjoilla kuulemassa, älä huoli: raita saadaan (toivottavasti) pian myös Kimalle mediassa-osioon, jotta voitte kurkata sieltä, mistä tällä kertaa puhuttiin.

 


Nähdään siis joko linjoilla maanantaina, tai sitten yhteisten asioiden äärellä täällä Kimalteessa!

Ihanaa helmikuun viimeistä keskiviikkoa kaikille toivoo,

Metta S. & Kimalle.fi 

Työt muuttuu - minä en

 (3.12.2021)


Eli pian on tulossa eteen se hetki, kun mä vähäksi aikaa siirryn syrjään vertaisen hommista: mä lähden hankkimaan itselleni ammattia.


Tämä tarkoittaa siis sitä, että me saatetaan kyllä edelleen törmäillä näiden kuvioiden tiimoilta jatkossakin, mutta vastaanottoa en pidä nyt hetkeen.


Kimalteen rakenne pysyy tietysti myös lähes ennallaan, eli blogia julkaistaan jatkossakin kahden viikon välein ja uusia kirjoittajia etsitään TML:ään edelleen :)


Tämän lisäksi olen tavoitettavissa myös silloin, kun kaipaat puhujaa/kokemusasiantuntijaa tilaisuuteen, koulutukseen tai muuhun hulabaloo-tyyppiseen kokoontumiseen. Ainoa mikä muuttuu on siis se, ettei yksilöaikoja voi enää minulle varata.


Toivottavasti teidänkin loppuvuosi on uutta ja ihmeellistä täynnä, ja jatkatte Kimalteen seuraamista yhtä uskollisesti, kuin tähänkin asti <3


Ootte ihania ja niin hiton tärkeitä!


xx. Metta S. & Kimalle.fi